0402 renaDO GORREDIJK 1 4 8

SINT NICOLAASGA – Renado is zondagmiddag keihard onderuit gegaan in de wedstrijd tegen Gorredijk. In een, vanuit Sint Nykster perspectief, bar slechte wedstrijd verloor de formatie geheel terecht en kansloos met  1 - 4

Renado leek aanvankelijk, met een prima kans van Tjitte Werkman, al vroeg op voorsprong te komen. De gelegenheidsspits faalde echter. Gorredijk zette Renado vast op eigen helft en daar had het team geen antwoord. Balverlies leidde in de twaalfde minuut tot de 0-1. Enkele minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld toen de vrijstaande Gorredijk-speler ongehinderd kon scoren. Renado bleek nog niet voldoende gewaarschuwd. In de twintigste minuut werd een overtreding binnen de zestien bestrafd met een penalty en dat betekende de 0 – 3. Bij de Sint Nyksters bleef het rommelen, ook omdat de echte beleving ver te zoeken was.

Met twee wissels en enkele omzettingen probeerde trainer Jan de Wolff het tij te keren. Al na twee minuten sorteerde dit effect. Een inzet van Albert Anne Brouwer verdween tot ieders verrassing in het doel. Na tien minuten verdween echter het lichte overwicht van de Sint Nyksters. Renado mistte vertrouwen en werd tevergeefs de lange bal gezocht. Hierdoor hield Gorredijk gemakkelijk stand. Het werd in de 85ste minuut nog 1-4.

Het zou een te simpel excuus zijn om het vertoonde spel op te hangen aan de personele problemen door het gemis van langdurige geblesseerde Hans Semplonius en Giedo de Weerd. Ook in andere wedstrijden lieten de Sint Nyksters namelijk zien dat met inzet en strijd Renado een derde klasse waardig team op de been weet te brengen.

Komende zondag speelt Renado wederom een thuiswedstrijd. Steenwijker Boys, de huidige nummer vijf, komt dan op bezoek.