180204 SNVV VolleybalKOUDUM - De volleybaldames van SNVV hebben zaterdag voor de vijfde keer op rij gewonnen. Ook hekkensluiter Oeverzwaluwen uit Koudum werd zonder setverlies verslagen.

De winst is geen moment in gevaar geweest. Vooral de eerste twee sets hielden de gasten uit Sint Nyk de druk er op, met een eclatante 6-25 in de tweee set. De thuisploeg wist zich toen vooral geen raad met de servicedruk. Ook in de derde set haperde de motor geen moment, echter de vierde set werd wat minder. Oeverzwaluwen nam zelfs brutaal een voorsprong van 11-8. Coach Ron Durge moest zijn enige time-out van de wedstrijd nemen en daarna pakte het team het weer goed op.

Durge zag na afloop een groot verschil met vorig jaar. ,,Toen wilden we nog wel eens onnodig een setje verliezen, maar in 2018 heeft de ploeg in vijf wedstrijden nog geen set weggegeven. En dat is een compliment aan ze. Maar goed, willen we tweede blijven en nog een kans op meer behouden, is dat wel een noodzaak. Ook koploper Bolsward wint over het algemeen haar wedstrijden gemakkelijk."

De achterstand op VC Bolsward is nu vijf punten. Het is dus zaak voor de Sint Nyksters te blijven winnen en af te wachten wat de concurrent doet. ,,Ja, het wordt spannend. We kunnen niet meer doen dan onze partijen blijven. OTIB staat zes punten achter ons, dus wij kunnen ons geen misstap veroorloven.’

Volgende week vrijdag speelt SNVV in hun eigen Doniahal om 19:00 uur tegen VC Sneek.