vvi l zwal 0 2 2 kopie

IDSKENHUIZEN . Ook de tweede  wedstrijd na de winterstop is VVI er niet in geslaagd om punten te pakken. Nadat vorige week in en tegen Hardegarijp met 2 – 0 werd verloren lukte het zaterdagmiddag niet  koploper Leeuwarder Zwaluwen te verslaan. In een wedstrijd vol strijd van de Idskenhuisters werd er ook nu met 0- 2 verloren.

Voetballend ging het bij de Leeuwarders allemaal iets beter maar de strijd van VVI maakte het een spannende partij  op het sportpark de Stripe.   De Idskenhuisters waren echt van plan om het de koploper deze middag moeilijk te maken en creëerden diverse kansen.  VVI keeper Marnix  Zandstra. die deze middag de voorkeur genoot boven Jelle Jelsma.  redde een aantal keren prima op inzetten . Na 25 minuten werd Johannes Lindeboom binnen de zestien gevloerd  en de scheidsrechter lag de bal terecht op de stip. De normaal gesproken koele Ronald de Jong mistte en schoot de bal hoog over.  Na veertig minuten  werd het  0 – 1 toen een doorgebroken Leeuwarder de bal beheerst in het doel werkte.

VVI probeerde in de tweede helft de druk op te voeren en kreeg een aantal prachtige kansen . Zo ging een inzet van Johannes lindeboom maar net over en  belande een schot van Daniel Kleiterp in het zijnet.  Leeuwarder Zwaluwen bleef op een PSV achtige manier spelen, liet VVI komen en sloeg in de laatste minuten nog toe. In slotminuten werd het nog 0 – 2 toen VVI meer risico nam om op jacht te gaan naar een meer dan verdiende gelijkmaker.