2801 langweer langezwaag 3LANGWEER – Met een prima 3 – 0 overwinning op hekkensluiter Langezwaag is de tweede seizoenshelft van vv Langweer gestart. De roodhemden speelden met een groot aantal invallers maar echt moeilijk heeft de ploeg uit het watersportdorp het zondagmiddag op een winderig sportveld niet gehad.

Trainer Joop Braber, die zijn contract verlengt volgens voetbalsite VoetbalNoord, zag een sterker Langweer dat al na zes minuten de eerste kans kreeg. Jan Bauke Faber schoot uit een corner over. Hierna volgde nog een aantal doelrijpe kansen maar pas in de 38ste minuut schoot Sander Drost, die attent reageerde op een schot op de paal van Piet van der Weij, Langweer op voorsprong.

Al na een paar minuten in de tweede helft slalomde Remco Sappé langs een aantal Langezwaag-verdedigers. Hij zag de vrijstaande Jan Bauke Faber staan, die op zijn beurt beheerst de 2–0 scoorde. Sander Drost zorgde in de 73ste minuut met zijn tweede treffer voor de eindstand van 3–0.

Langweer staat met de overwinning op de vijfde plaats van de vijfde klasse. Echter, de stand in die klasse is door alle afgelastingen zo vertekend dat er nog veel mogelijk is voor het team uit Langweer. De roodhemden hebben in deze competitie slechts acht duels gespeeld terwijl koploper Aengwirdum, dat op kunstgras speelt, al op twaalf staat. Tijnje en Langezwaag hebben met zeven zelfs nog minder wedstrijden afgewerkt, maar komen in winstpunten nog niet in de buurt van de hoger geklasseerde elftallen.

(Foto's: De Zakenman)