280118 havelte renado 1 1 29

HAVELTE – Renado en Havelte hebben in de eerste wedstrijd na de winterstop de punten  verdeeld. Geen van beide teams maakte zondagmiddag op het koude sportpark in Havelte echt aanspraak op de winst. De wedstrijd eindigde in 1–1.

Havelte had in het begin het betere spel op het hobbelige terrein. Na een 20 minuten kroop Renado meer uit haar schulp en speelde het voetbal zich het meeste op de helft van Havelte af. Van beide kanten was het echter slordig en de ploegen maakte veelvuldig gebruik van de lange bal, wat het allemaal niet aantrekkelijker maakte. Renado had halverwege geluk dat een afstandsschot buiten bereik van Renado doelman Brun Bergsma op de paal belandde. Aan de andere kant ging een schot van Jaimy Carabain maar net naast.

Renado probeerde in de tweede helft het spel meer naar zich toe te trekken. Arjen Postma zocht de ruimte wat het spel van de Sint Nykster ten goede kwam. Toch was het Havelte, die scoorde toen een voorzet vanaf de linkerflank, achter Brun Bergsma in het net belandde. Met een tweetal wissels probeerde trainer Jan de Wolff het tij te keren. Renado trok volop op de aanval. Er was een afstandsschot van Arjen Postma nodig om op gelijke hoogte te komen. Vanaf twintig meter liet hij de Havelte doelman kansloos. Renado probeerde het daarna nog een paar keer maar tot echte doelrijpe kansen kwam het niet. Ook Havelte kon geen vuist maken zodat beide ploegen tevreden moesten zijn met één punt.

Komende zondat spelen de Sint Nyksters thuis tegen Gorredijk, dat na een sterk begin is teruggezakt naar plaats tien. In het openingsduel van de competietie werd het in Gorredijk 1-1.