snvv vc058 4 0 4SINT NICOLAASGA -  Met een zwaarbevochten 4 - 0 overwinning op VC058 uit Leeuwarden blijven de prestaties van SNVV iedereen positief verbazen. In de eigen thuishal werd het voor de vierde keer op rij een vijfpunter. Een prachtige prestatie van de volleybal-dames uit Sint Nyk.

In de eerste set een geconcentreerd SNVV dat de tegenstander uit Leeuwarden alle hoeken van het veld liet zien. De Sint Nyksters wonnen vrij gemakkelijk de eerste set met 25 - 10. De volgende drie sets ging het een stuk moeilijker. SNVV werd slordiger en verspeelde onnodig een aantal punten waardoor VC058 in de wedstrijd bleef. De tweede set eindigde op 25 - 21. De derde set werd het 25 - 22 voor de Sint Nykster dames, die na een achterstand keurig terugkwamen. Coach Ron Durge moest een aantal keren ingrijpen om de dames bij de les te houden.

De vierde set  werd wel heel spannend en deed de toeschouwers op de punten van de banken zitten. Ook de laatste set ging aanvankelijk gelijk op. Na de stand 14 - 14 nam SNVV afstand met vijf punten en leek gemakkelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. De dames uit Leeuwarden kwamen ook nu sterk terug en noteerden zelfs een 22 - 23 voorsprong.  Moniek Sikkes uit dames 2 werd ingezet en leek even de matchwinnaar te worden maar het lukte net niet om twee punten afstand te nemen. Wel kwam SNVV steeds op voorsprong. Tot 27 - 27 bleef het gelijk op gaan. Met twee prachtige punten werd 29 - 27 de setwinst voor SNVV, waardoor SNVV vijf punten kan bijschrijven op de 26ste verjaardag van spelverdeelster Marise  Agricola. De strijd in de top van de promotieklasse blijft hierdoor uiterst spannend.