Menu

zoeken

180113 SNVV team heeySINT NICOLAASGA – SNVV heeft de eerste wedstrijd van het kalenderjaar overtuigend gewonnen. De volleybaldames verloren voor de feestdagen nog met 3-1 bij REVA. De wedstrijd tegen de Swette Switters uit Scharnegoutum, vrijdagavond in de eigen Doniahal, werd met 4-0 gewonnen.

Coach Ron Durge had personele problemen. Judith Tesselaar is vanwege zwangerschap uit de running en Janine van der Goot meldde zich op de dag van de wedstrijd af met griep. Frida Bouma en Moniek Sikkes uit het tweede team sloten aan.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam SNVV het heft in handen. De dames liepen al snel uit naar een grote voorsprong, maar door concentratieverlies werd de voorsprong minder comfortabel. Het team van Durge was echter op tijd bij zinnen, zodat de eerste set werd binnengehaald. Ook de andere sets gaven eenzelfde beeld.

,,Werd er niet gescoord, dan was er altijd nog het blok, dat in deze partij uitstekend functioneerde”, constateerde de tevreden coach Ron Durge. ,,We moeten niet vergeten dat zeker in de derde en vierde set de foutenlast van Swette Switters hoog was. Weliswaar door onze druk, maar toch. Daarnaast hadden ook zij fases, waarin ze regelmatig scoorden, ook door onze eigen foutjes.”

Aankomende dinsdag speelt de ploeg thuis tegen de hekkensluiter, Oeverzwaluwen uit Koudum. Donderdag gaat de reis naar Veenwoude, waar de confrontatie met DFS wacht. Mocht SNVV tweemaal met duidelijke cijfers winnen, lonkt de tweede plaats.

180113 SNVV blok

180113 SNVV bespreking coach

180113 SNVV pass



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!