Menu

110916 oldeboarn renado 16SINT NICOLAASGA - Terwijl de competitie in het amateurvoetbal pas halverwege is, komt de carrousel met trainersmutaties voor het aankomende seizoen al op gang. Zo gaan de Sint Nykster trainers Gerben Huitema en Piet de Winter een nieuwe uitdaging aan.

Gerben Huitema wordt de nieuwe trainer van tweedeklasser Oerterp. De Sint Nykster is op dit moment bezig met zijn derde seizoen bij Surhuisterveen. Twee jaar achter elkaar wist Huitema zijn team naar een tweede plaats in de vierde klasse te loodsen en werd er ieder seizoen een periodetitel behaald. Promotie naar de derde klasse kwam er echter niet. Op dit moment staat Surhuisterveen zevende. Als er geen gekke dingen gebeuren speelt Oerterp volgend jaar ook weer in de tweede klasse. Het is voor Huitema dan het hoogste podium waar hij als trainer heeft geacteerd. In het verleden was hij ook jeugdtrainer bij SC Joure en hoofdcoach van Top '63, De Blesse, Read Swart, vv Lemmer, Irnsum en De Wâlden. Overigens is Huitema bij Oerterp de opvolger van Johan van Slooten, die aankomend seizoen voor het vlaggenschip van Renado uit Sint Nyk staat.

Waar de precieze toekomst van Piet de Winter ligt, is nog voor de buitenwacht nog niet bekend. Na vijf seizoenen Oldeboarn neemt hij nu afscheid van die club. In zijn tweede seizoen werd de Sint Nykster met zijn team kampioen in de vijfde klasse. De seizoenen daarna presteerde Oldeboarn onder de leiding van De Winter ook uitstekend met twee derde plaatsen en ieder seizoen een periodetitel. Op dit moment staat het elftal tiende in de vierde klasse A. Als trainer was De Winter ook actief bij Bakhuizen, VWC en De Westhoek.

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!