Menu

zoeken

291217 biljarten w v friesland 2SINT NICOLAASGA -  Het jaarlijks 'Oud en Nieuw libre-biljarttoernooi' in café Het Wapen van Friesland in Sint  NIcolaasga kent dit jaar een verrassende maar terechte winnaar. In de finale partij wist Sven de Vries de ervaren Wob Steneker verrassend te verslaan.

Veertig deelnemers stonden op de lijst van het driedaags toernooi.  Van de vier overgebleven biljarters werd en vrijdagavond de laatste partijen gespeeld voor een plaatsje in de finale. Wob Steneker nam het op tegen Folkert Rijpkema en Jan Werkman  tegen Sven de Vries. Rijpkema die dit jaar voor het eerst meedeed maakte het Steneker bijzonder moeilijk  maar met een paar goede series was het Wob Steneker die zich als eerste in de finale speelde.

Nog spannender werd de partij van Jan Werkman tegen Sven de Vries.  Werkman kwam niet goed in zijn ritme en miste een aantal opgelegde kansen. De Vries daar in tegen speelde onbevangen zijn partij. Werkman had nog drie punten nodig voor de winst en met de ballen in een driehoekje kreeg hij alle kans voor de partij maar miste de opgelegde kans. Met een geweldige bal langs de lange zijde maakte Sven de Vries aan alle illusies van Werkman een einde en speelde zich verrassend in de finale.

291217 biljarten 2

 

Het werd een geweldige finale tussen Steneker en De Vries.  Om de partij te winnen moest Wob Steneker er 48 caramboles maken en zijn opponent 23. De strijd ging aanvankelijk gelijk op en De Vries bleef Steneker prima volgen. Met een paar prima series nam Steneker afstand, maar De Vries had een paar keer een prima antwoord door ook een paar series neer te zetten. Hij bleef scherp, gaf vooral geen ballen weg en hield het breed op het biljartlaken. Bij de stand 38 tegen 21 leek Wob Steneker de partij naar zich toe te trekken toen de ballen keurig in een driehoekje lagen. Na het missen van een bal was het Sven de Vries , die beheerst de 23 vol maakte en zo de verrassende  winnaar werd van het 'Oud en Nieuw libre-toernooi 2017.

(Foto's: De Zakenman)

 

 

 

291217 biljarten w v friesland 1

291217 biljarten



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!