05050710 Volleybal handenGORREDIJK - SNVV heeft het kalenderjaar afgesloten met een nederlaag. Vrijdag werd er verloren van Reva uit Gorredijk.

In de eerste set leek het er nog niet op dat de Sint Nyksters tegen een nederlaag aan zouden lopen. De thuisploeg liep uit naar een voorsprong van vijf punten, maar de dames van SNVV speelde de achterstand weg en wisten met 22-25 te winnen.

De goede lijn konden de Sint Nyksters niet doorzetten, ook omdat Reva, de huidige nummer vier, uit een andere vaatje begon te tappen. Ze namen het initiatief en wisten de set met 25-17 vrij eenvoudig te winnen.

Ook in de derde er vierde set wist SNVV het spelbeeld niet te veranderen. Verdedigend liet de ploeg steken vallen en aanvallen strandden in het blok van Reva. De setstanden 25-19 en 25-20 lieten niets aan onduidelijk over.

Coach Ron Durge gaat ondanks de verliespartij met een goed gevoel de feestdagen in. ,,We staan nu derde, zelfs qua verliespunten tweede, waar we vorig seizoen om deze tijd zesde stonden. Waar we wel aan moeten werken is zelfvertrouwen en in onze taak blijven volleyballen. Als het loopt zoals in de eerste set dan lukt alles en voeren we ook onze taken perfect uit. Als het even tegen zit, zie je bij ons de kopjes gaan hangen en vergeten we onze taken uit te voeren, zowel aanvallend als verdedigend.”

Durge steekt de hand in eigen boezem. ,,Als de meiden toch eens zelf wisten hoe goed ze kunnen volleyballen. Blijkbaar kan ik ze dat niet laten geloven. Ook ik of misschien wel juist ik heb hier schuld aan. Maar goed, we hebben nog eens seizoenshelft te gaan om dit te bewerkstelligen.”

Op 12 januari is de eerste thuiswedstrijd in 2018 tegen Swette Switters.