vvi marum 2 3 8IDSKENHUIZEN – Precies twee minuten had VVI de hoop om toch nog een punt uit duel tegen Marum uit de strijd te slepen.  Met een 2  - 3 nederlaag gingen de punten naar het Groningse Marum en gezien het spelbeeld niet onverdiend.

VVI  die met vier invallers aan het duel  begon startte goed, ging de strijd aan met Marum en wilde duidelijk laten zien dat ze goed de winterstop in willen gaan. Marum kwam echter steeds meer op en nam langzaam het initiatief over.  In de 12 minuut ging een schot van Marum nog net voorlangs maat twee minuten later werd het 0 – 1. Toen Marum  attent reageerde op een twijfelende VVI verdediging.   Doelman Jelle Jelsma voorkwam   een paar minuten later de  0 – 2 door goed keepers werk. Een ongevaarlijk lijkend schot van Jelmer v  d Weg  verdween  in de 33ste minuut onverwacht in het doel en zo kwam VVI weer op gelijke hoogte.

VV I Had het organisatorisch de tweede helft beter op orde en onder leiding van de fel jagende Johannes Lindeboom hadden de Idskenhuisters  meer grip op Marum, al kroop VVI rond de zeventigste minuut tweemaal door het oog van de naald.  Nog geen vijf minuten later kreeg een Marum speler wel erg veel ruimte die hij dan ook niet onbenut liet  en de bal hoog in het net schoot. VVI kwam toch weer op gelijke hoogte toen Jitze Lindeboom de vrijetrap in de 83ste minuut  benutte  doordat broer Johannes op randje zestien werd gevloerd.

Alles wat VVI  was geloofde  al in het vijfde gelijke spel dit seizoen. Wederom kreeg Marum al in de 85ste minuut een cadeautje door slap verdedigen en ook nu kreeg Marum  alle tijd en ruimte om uit te halen en de drie punten veilig te stellen.

VVI blijft met deze nederlaag in de middenmoot op 13 punten staan. De Idskenhuisters startten  het tweede deel van de competitie op 27 januari uit tegen Hardegarijp.   ( Foto's: De Zakenman)