171211 Volleybal SNVVAKKRUM – De dames van SNVV uit Sint Nicolaasga hebben zaterdag hun goede reeks tegen AVC uit Akkrum een vervolg gegeven. Met 0-4 werd er overtuigend gewonnen.

De eerste twee set toonden hetzelfde beeld. AVC kon SNVV tot halverwege de set redelijk bijbenen. Toch waren het de Sint Nykster dames die, door goede servicedruk en scherpe passing, het beslissende gat wisten te slaan. Ook verdedigend stond SNVV goed, waardoor ze weinig van de tegenstander te duchten hadden. Setstanden: 14-25 en 19-25.

De derde set werd qua spel zelfs nog makkelijker gewonnen (17-25). In de laatste set speelde AVC alles of niets. SNVV oogde minder scherp omdat de winst immers al binnen was. De thuisploeg wist een voorsprong van vijf punten te pakken. De volleybalsters uit Sint Nyk vochten zich desalniettemin terug. De achterstand werd omgebogen en de vierde set werd met nipte voorsprong (24-26) binnengehaald.

Coach Ron Durge was uitermate tevreden over de eerste drie set. Bij de onnodige spanning in het slot wil hij niet te lang stilstaan. ,,Het team heeft laten zien, vooral einde tweede en begin derde set, met wisselingen om te kunnen gaan. Helaas niet in de laatste fase.” Bolsward was het enige team dat deze competitieronde zonder setverlies wist te winnen. ,,Dus we hebben weer goede zaken gedaan voor de tweede plek

Aankomende vrijdag speelt SNVV de laatste wedstrijd in het kalenderjaar. De uitwedstrijd tegen REVA uit Gorredijk, momenteel de nummer vier, start om 19.15 uur.

(Foto's: Ron Durge)