98091051 VolleybalSINT NICOLAASGA - De dames van SNVV hebben vrijdagavond de onderlinge strijd voor de hoogste plekken in de competitie tegen OTIB uit Nijland met 3-1 gewonnen. Hierdoor is de tweede plaats in zicht.

Vooraf stond de tegenstander op de tweede plaats, waar SNVV graag naar toe wil. OTIB vocht voor ieder punt en wist regelmatig gaten in de Sint Nykster-verdediging te vinden. De thuisploeg vocht ook tegen zichzelf door veel onnodige (service-) fouten en onzekerheid in de verdediging. De gasten pakten de eerste setwinst.

In de tweede set aanvankelijk het zelfde beeld. Toch nam de servicedruk van SNVV meer toe en werd er beter verdedigd. De thuisploeg trok met 25-21 aan het langste eind.
De druk was van de ketel, al werkte de winst niet meteen bevrijdend. OTIB nam een ruime voorsprong. SNVV vocht zich echter weer terug en pakte het beslissende punt op het einde. Met 26-24 werd de zwaarbevochten derde set binnengehaald. In de laatste zet nam de thuisploeg snel een voorsprong en bouwde die uit. De set werd met 25-14 gewonnen.

Coach Ron Durge had achteraf gemengde gevoelens. ,,Met alle respect voor OTIB, maar een 4-0 had ook tot de mogelijkheden behoord. Als je ziet hoe we de vierde set spelen. Maar goed, dat was natuurlijk ook de verdienste van OTIB zij verdedigden echt geweldig, zeker in het begin en wisten de gaten bij ons te vinden.” Bij Durge overheerst echter wel tevredenheid. ,,Qua verliespunten staan we tweede, dus de komende twee wedstrijden worden voor deze plek cruciaal.”

Na de uitwedstrijd bij AVC op zaterdag 9 december volgt 15 december de uitwedstrijd bij de nummer 4, REVA. Pas in januari spelen de dames van SNVV weer thuis.

(Archieffoto: Noordoost.nl)