renado mildam 2 0 13SINT NICOLAASGA – Renado heeft zondagmiddag op haar eigen sportpark een moeizame maar verdiende  2 – 0 overwinning behaald op Mildam.  Een aantal keren gingen de Sint Nykster door het oog van de naald maar werden in de race gehouden door een prima keepende Brún Bergsma

Al na drie minuten reageerde de Renado doelman prima op een voorzet van Mildam. Na 10 minuten  was het Arjen Postma die de thuisclub op voorsprong schoot door een vrije trap perfect in één keer in het net te schieten. Beide ploegen zochten de aanval maar tot echt gevaar kwam het niet voor Mildam die veelvuldig op de Renado doelman stuitte. Theunis Sloothaak zag zijn boogbal via de binnenkant van de paal in de handen van de doelman verdwijnen. Een vlammend schot van Rudi Postma ging in de laaiste seconden van de eerste helft rakelings naast.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld van beide ploegen. Rudi Postma stuurde in de 56ste minuut Theunis Sloothaak  de diepte in die beheerst de bal  in de uiterste hoek schoot  en Renado op de 2  - 0 voorsprong zette. Tjitte Werkman had een paar minuten later  een prima kans maar zijn schot ging net over.  Helder Correira Oliveira kwam nog in het veld voor de hard werkend Rowin de Wolff en Frits de Jong kwam in het veld voor Reggy Meurs maar aan de  2 – 0 kwam geen verandering meer.

Met de overwinning nestelt Renado zich in de middenmoot van de derde klasse D . Komend zondag reizen de Sint Nykster naar Oldemarkt waar ze tegen de plaatselijk FC moet aantreden. Oldemarkt won met minimaal verschil de wedstrijd tegen Wijster en bezet op dit moment de derde plaats met 22 punten uit negen wedstrijden.  ( foto's: De Zakenman)