23911 hoogeveen renado 4 1 16HOOGEVEEN -  Met een geflatteerde  4 – 1 overwinning van Hoogeveen op Renado  zijn de Sint Nykster woensdagavond uit de bekerstrijd.

Al na 29 seconden stonden de Sint Nykster op achterstand toen een Hoogeveen-aanvaller ongehinderd door de defensie kon lopen en geen strobreed in de weg werd gelegd. Renado was zoekend. De achterste linie van Renado zag er niet goed uit en al snel posteerde Arjen Postma zich als laatste man om rust en leiding te geven. Voetballend bleef het allemaal zwakjes en Renado mocht van geluk spreken dat Hoogeveen bijzonder slordig met de kansen omsprong. In de dertigste minuut kwam Renado op gelijke hoogte. De geheel vrijstaande Rudi Postma kopte uit een corner de 1-1. De feestvreugde was van korte duur, want nog geen twee minuten later werd het 2 -1 . Een ingooi van Renado kwam bij een Hoogeveen-speler terecht, die vervolgens simpel twee Renado spelers uitkapte en doelman Auke Piet van der Hoek kansloos liet.

Renado kwam in de tweede helft, net als afgelopen zondag tegen Udiros, goed uit de kleedkamer. Met het inbrengen  Rick van Veen en Frits de Jong op de rechtsback positie werd het voetballend stukken beter. De Jong solliciteert met zijn optreden steeds meer naar een basisplaats. Samen met Rowin de Wolff kwam er meer dreiging richting Hoogeveen-doel. Ook de passes van Arjen Postma  werden steeds beter begrepen en zorgden ervoor dat Renado steeds beter in de wedstrijd kwam. Het meegereisde publiek ging er eens goed voor zitten en liet zich luidruchtig horen. De supporters die in de warme kantine bleven schoven hun stoel in deze fase dichter tegen het raam.

In plaats van  de verdiende 2–2 viel het doelpunt echter aan Hoogeveen kant. Een afstandschot van 20 meter belandde in de 77ste minuut pardoes in de kruising en daardoor werd het 3–1. Het werd zelfs nog  4- 1toen doelman van der Hoek verrast werd met een schot vanaf de zijkant in de korte hoek.