04090505 Voetbal blessure tas verzorgerJOURE - VVI uit Idskenhuizen en SC Joure hebben afgelopen zaterdag gelijkgespeeld. In de derby bleef het 1-1.

Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen de beide elftallen, die in de zaterdag tweede klasse I uit komen, een punt in het voordeel van SC Joure. Het elftal van trainer André Semplonius zou dus een mooie stap maken, als het de derby na negentig minuten winnend af wist te sluiten.

VVI speelde overtugiend, maar wist het doel in de eerste helft niet te vinden. Het eerste bedrijf stond vooral in het teken van een zware blessure van een speler van SC Joure. In de tweede helft wisten de Idskenhuizers het doel van de tegenstander wel te vinden. Het was Tobias Draaisma die in de 62ste minuut de ban wist te breken. Hij knalde de bal in de kruising en liet de keeper daarmee kansloos. De oranjehemden kregen vervolgens verschillende kansen om de voorsprong te vergroten en de wedstrijd in het slot te gooien. VVI faalde daarin. Tien minuten voor tijd tekende SC Joure voor de gelijkmaker.

VVI staat op dit moment zesde met dertien verzamelde punten uit acht wedstrijden. Aankomend weekend staat opnieuw een streekderby op het programma. Dan wordt CVVO uit Lemmer op Sportpark De Stripe ontvangen.

(Archieffoto: Noordoost.nl)