17022251 VolleybalDALEN - SNVV D1 heeft woensdagavond de bekerwedstrijd tegen Dalen verloren. Met de uitslag 3-0 gaat het Drentse team, dat een klasse hoger speelt, een ronde verder.

Aanvankelijk leek het er op dat SNVV misschien wel voor een stunt kon gaan zorgen. Met een goede serviceserie van Marise Agricola en een alerte verdediging nam S.N.V.V. een 0-4 voorsprong en hield deze tot halverwege de set. Dalen kwam vervolgens terug en nam zelfs het initiatief. De Sint Nykster dames konden niet aanhaken, mede door eigen foutjes ging de set vrij overtuigend naar de thuisploeg (25-18).

Het beeld zette zich door in de tweede set, maar toch wist SNVV de rug te rechtten. De voorsprong bleek desalniettemin voldoende voor Dalen (25-21). In de derde set leken de Sint Nykster dames zich bij een nederlaag te hebben neergelegd. De thuisploeg liep snel uit naar een 10-2 voorsprong. Het geloof kwam vervolgens weer terug bij SNVV. Het team van trainer Ron Durge kwam tot drie punten, maar door eigen toedoen werd het gat niet overbrugd en ging ook de derde set naar Dalen (25-19).

SNVV kan zich daarom weer volledig op de competitie richten. ,,Het is zo frustrerend, want vooral in de eerste set laat je zien mee te kunnen", blikt Ron Durge terug, ,,Een paar slechte series doen ons de das om. Zeker in het begin speelden we goed. Goede servicedruk, dito verdediging en variatie in de aanval lieten Dalen toch even zweten. Het lijkt als er dan iets over het team komt van, maar zij spelen toch een klasse hoger? Waar je dan het snot voor je ogen moet werken, treedt er bij ons een verlamming, vooral verdedigend, op."

Durge is desalniettemin realistisch. ,,Natuurlijk kan je hier verliezen, Dalen speelt niet voor niet een klasse hoger, maar soms denk ik dat we dat van te voren al meenemen. In dit soort wedstrijden moet je echt voor elke bal gaan en aanvallen om te scoren. Bij vlagen laten we gewoon zien het te kunnen, dan sta ik gewoon te genieten. Zaak is nu dit constanter te maken’, aldus de coach.

Aankomende donderdag speelt SNVV de competitiewedstrijd tegen Covos in Easterein.

(Archieffoto: Noordoost.nl)