renado jubbega 1 4 32SINT NICOLAASGA -  Renado is er zondagmiddag niet in geslaagd om de Jubbega de eerste verliespunten te bezorgen. Jubbega was deze middag de meest effectieve ploeg en won de strijd geflatteerd tegen de met 1 – 4.

Renado begon voortvarend aan de wedstrijd. Voor beide ploegen waren er kansen.  De defensie van Jubbega moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen van Renado te pareren.  Aan de ander kant waren het Hans Sermplonius en Jurjen Kramer, die de Renado defensie goed op orde hadden. De thuisploeg kreeg volop kansen. Zo was er vrije trap na een handsbal randje zestien, die uiteindelijk in de muur smoorde. In de 25ste minuut strandde de opgekomen Reggy Meurs op de benen van de Jubbega keeper. Vijf minuten later kwam Renado op voorsprong toen Theunis Sloothaak, op aangeven van Rudi Postma, de bal in het net schoot.

De wedstrijd kantelde volledig, toen vlak daarna een schandalige overtreding langs de zijlijn op de benen van Hans Semplonius met diep rood werd bestraft. Gevreesd moet worden dat Renado de speler met een zware blessure voorlopig zal moeten missen. Jubbega kwam, met tien man,in de slotminuten van de eerste helft op gelijke hoogte. Door balverlies in de achterste linie werd de bal naar voren gewerkt en een van richting veranderd schot passeerde doelman Brun Bergsma.

In de tweede helft wachtte Jubbega af. De tegenstander liet Renado en werd zelf met counters constant gevaarlijk. Het waren de Sint Nyksters die de beste kansen kregen. Zo schoot Arjen Postma de bal in de 57ste minuut op de lat. De rebound van Rowin de wolff belandde op de paal en Theunis Sloothaak schoot vervolgens van dichtbij over. In plaats van een voorsprong kwam Renado kort daarna op achterstand toen Kevin van de Belt van Jubbega met een boogbal de bal in het doel schoot.

Renado bleef aanvallen, maar Jubbega bleef effectief en uit twee counters scoorden zij nog tweemaal. Een geflateerde overwinning van Jubbega die met deze overwinning ongeslagen de eerste periode wist te winnen.

Komende zondag de uitwedstrijd tegen Udiros dat zondagmiddag  Gorredijk in eigen huis met 1 – 3 klopte.

(Foto's: De Zakenman)