12011 beker renado trinitas 3 1 20

SINT NICOLAASGA - Met een uitstekende 3 – 1 overwinning op Trinitas is Renado een ronde verder in het bekertoernooi. In een prima duel kwamen de Sint Nyksters terecht al overwinnaar van het veld.

De eerste helft speelde zich het meeste op de helft van Trinitas af. Voetballend zat het deze middag prima in elkaar en de uit de Stellingwerven komende ploeg werd vanaf het begin onder druk gezet. Toch kwam Trinatas bij de eerste beste aanval op voorsprong. De bal werd vanaf de zijlijn in de zestien van Renado gebracht, waar de vrijstaande aanvaller de bal achter doelman Auke Piet van der Hoek kopte. Renado bleef het vizier recht naar het doel van de tegenstander houden. Uit een pass van Arjen Postma scoorde de alerte Tjitte Werkman in de 35ste de meer dan verdiende gelijkmaker.

Ook in de tweede helft bleef Renado de beter voetballende ploeg. Het elftal oogde scherp en was beslist van plan om deze middag als winnaar van het veld te komen. Veelvuldig strandde de aanval op een prima keeper van Trinitas. In de 70ste minuut werd er gewisseld en werd de 17-jarige Frits de Jong voor de niet geheel fitte Reggy Meurs ingebracht. Frits de Jong is samen met Rick van Veen en Rowin de Wolff één van de jonge talenten, die nadrukkelijk aan de deur kloppen.

In de 75ste minuut kwam Renado op een verdiende voorsprong. Theunis Sloothaak werd de diepte ingestuurd. Hij speelde op zijn beurt de bal door op Rowin de Wolff die beheerst de keeper passeerde. In de slotminuut was het nog Rudi Postma die loon naar werken kreeg en de bal van dichtbij in het doel schoot. Met de 3-1 overwinning gaat Renado door in de volgende ronde van bekertoernooi.

(Foto's: De Zakenman)