171106 Langweer BlauwhuisLANGWEER – VV Langweer heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op Blauwhuis. Hadden de roodhemden uit het watersportdorp verloren, dan hadden ze voorlopig de aansluiting in de subtop van de vijfde klasse B uit handen moeten geven. Nu werd er met 2-0 gewonnen, al werd de winst pas in het laatste kwartier binnengesleept.

Trainer Joop Braber had vooraf te maken met een waslijst aan geblesseerden. Hij zag dat Blauwhuis voortvarend uit de startblokken kwam. Al in de eerste minuut moest keeper Jesse Bilstra van Langweer reddend handelen na een schot van de spits van Blauwhuis. Daarna nam VV Langweer het heft in handen. De verdediging was solide en de aanvallers creëerden kans op kans. Tot scoren kwamen ze niet. Het vizier stond af en toe niet scherp genoeg of de keeper van de tegenstander stond in de weg. Met nog steeds een brilstand op het scorebord gingen de beide ploegen de kleedkamer in.

De thuisploeg ging na de rust door met aanvallen. Ook een onderbreking van vijf minuten vanwege een ernstig lijkende blessure van een speler van Blauwhuis, die uiteindelijk slechts uit voorzorg werd gewisseld, haalde Langweer niet uit haar spel. Het duurde desalniettemin tot de 75ste minuut voordat Herman Roffel de terechte 1-0 tegen het net wist te schieten. Vijf minuten later maakte Piet van der Weij aan alle illusies van Blauwhuis een einde door de 2-0 te scoren.

Over twee weken speelt Langweer de uitwedstrijd in en tegen Tijnje.

(Foto's: De Zakenman)