05050710 Volleybal handenSNEEK – Dankzij een 1-3 overwinning op VC Sneek zijn de dames van SNVV opgeklommen naar een derde plaats. Het enige setverlies was onnodig, maar kon door de overwinning snel worden vergeten.

SNVV begon zaterdag voortvarend. Mede door een goede serviceserie van Marise Agricola leken de gasten uit Sint Nyk een eenvoudige middag te krijgen. Toch kwam VC Sneek sterk terug, alhoewel de punten met name fouten aan de kant van SNVV waren. Desalniettemin was het gat al geslagen. De set werd met 18-25 binnen gesleept. In de tweede set denderde de Sint Nykster trein door. Na een aantal keren knipperen met de ogen stond er 6-25 op het scorebord.

In de derde set kwam er zand in de raderen. Onnodige fouten, scheidsrechtelijke dwalingen en een brandalarm die tien minuten stond te loeien. Het waren factoren waar SNVV niet goed mee omging en waar VC Sneek juist kracht uit putte. De thuisploeg won de set met 25-23. De dames uit Sint Nicolaasga herstelden zich goed en konden daardoor een vijfsetter voorkomen. Met 13-25 werd de laatste set overtuigend binnengesleept.

,,De blijdschap van de winst overheerst. Sneek heeft een jonge, enthousiaste ploeg. Als je de teugels laat vieren kunnen zij gewoon goed volleyballen”, analyseert coach Ron Durge, ,,Dat zag je ook in begin van de eerste set en in de derde set. Toch laten wij ons teveel afleiden door randzaken. Natuurlijk maakte de scheidsrechter fouten, ook ik was best wel eens boos, maar daarna moet je er meteen weer staan. En dat vergaten we. Maar in de vierde set pakten we het gewoon weer goed op.” Durge is optimistisch over het vervolg van de competitie. ,,We staan nu al op de derde plaats, waar we vorig jaar om deze tijd zesde stonden, wie weet wat er nog meer mogelijk is.”

(Archieffoto: Noordoost.nl)