Menu

zoeken

051117 dwingeloo renado 1 1 5DWINGELOO – In een zeer matig duel heeft Renado één punt overgehouden aan het duel in en tegen Dwingeloo. Beide teams hadden deze middag moeite om het spel te maken en de puntendeling was dan ook terecht.

Renado begon overigens goed aan de wedstrijd en nam al na zes minuten een voorsprong. Rowin de Wolff werd van uit de defensie gelanceerd. Op snelheid passeerde hij zijn tegenstander om Theunis Sloothaak aan te spelen. Sloothaak speelde, met een prachtige bal achter zijn standbeen langs,  Arjen Postma aan die geen moeite had om de score te openen. Beide ploegen waren in het vervolg te slordig aan de bal en hadden moeite om er een mooie wedstrijd van te maken. Beide vleugelverdedigers van Renado gaven veel ruimte weg, zodat Dwingeloo steeds meer richting zestienmeter wist te komen, maar tot echt kansen kwam de ploeg uit het Drentse brinkdorp niet. Met snelle aanvallen zorgde de driemansaanval van Renado voor een aantal goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp om de voorsprong nog voor de rust uit te breiden.

Het spel in de tweede helft werd alsmaar slordiger. Beide teams hadden moeite om de bal naar een ploeggenoot te spelen. Het werd daardoor als maar rommeliger. In de 62ste minuut werd door de Sint Nyksters geheel onnodig balverlies geleden. Met een lange trap werd de Dwingeloo spits aangespeeld. Hij lobde de bal over de struikelende Brún Bergsma en tekende voor de gelijkmaker. De Renado-goalie herstelde zich later prima door zeker een drietal inzetten prima te pareren. Beide ploegen kregen nog een aantal kansen. Zo gingen schoten van Hendrik Zijlstra en Rudi Postma maar rakelings over. Aan de andere kant redde de beste Renado-speler van de middag, Jurjen Kramer, in de 83ste minuut nog op de doellijn. Renado had bovendien geluk dat in de laatste minuut een verdwaald schot onhoudbaar van Brún Bergsma op de lat belandde.

Gezien het spelbeeld kon geen van beide ploegen aanspraak maken op een overwinning en was een puntendelling dan ook het meest terecht op deze zondagmiddag.

Komende zondag is er geen competitievoetbal. Renado speelt dan thuis het bekerduel tegen Trinitas. De ploeg uit Boijl speelt eveneens als Renado in de derde klasse D en staat met één puntje meer dan Renado op een achtste plaats. 

(Foto's : De Zakenman)

051117 dwingeloo renado 1 1 7

051117 dwingeloo renado 1 1 9

051117 dwingeloo renado 1 1 15

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!