041117 vvi ont 4 2 1IDSKENHUIZEN – Met een 4–2 overwinning op ONT heeft VVI weer aansluiting gekregen met de subtop in de zaterdag tweede klasse. Het werd in Idskenhuizen een verdiende, maar zwaar bevochten overwinning die pas in de slotminuten werd beslist.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of VVI keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Onoplettendheid in de defensie werd gelijk afgestraft door de ploeg uit Opeinde. VVI had het moeilijk tegen een scherp en agressief ONT en wist niet meteen het juiste antwoord op dit spel te vinden. Na 17 minuten was het toch Daniel Kleiterp die de stand weer gelijk trok. ONT bleef agressief voetballen, maar langzamerhand kwam VVI meer aan voetballen toe. De Idskenhuizer defensie moest wel alle zeilen bijzetten, zeker nadat Ronald de Jong geblesseerd uitviel.

In de tweede helft was het Johannes Lindeboom die vanaf links al na drie minuten los kwam van zijn tegenstander en op snelheid de bal op de vrijstaande Sido Oosterhof speelde. Hij faalde niet en bracht VVI op voorsprong. Nog geen vijf minuten later viel de gelijkmaker alweer, toen de volledig vrijstaande ONT-aanvaller de bal achter doelman Jelle Jelsma in het net kopte. Het spel bleef daarna op en neer gaan. VVI zette meer druk en ging vol op de aanval. Het bleef daardoor constant spannend in Idskenhuizen. Het was aan doelman Jelle Jelsma te danken dat VVI niet op achterstand kwam. Binnen een minuut reageerde hij alert op een drietal gevaarlijke momenten. VVI zette het aanvalsspel door en voelde dat een overwinning er in zat. Rond de zeventigste minuut zorgden een drietal corners van Wesley Kool voor hectische taferelen voor het ONT-doel maar tot scoren kwamen de oranjehemden niet.

In de 88ste minuut was het de opgekomen verdediger Hans Neuenschwander die alert reageerde en van nog geen twee meter voor de doellijn VVI op een verdiende 3-2 voorsprong schoot. In de allerlaatste seconde was het Daniël Kleiterp die nog de 4-2 op het scorebord liet zetten.

Over twee weken staat de derby in en tegen SC Joure op het prorgamma dat op de vijfde stek bivakkeert met één puntje meer dan de ploeg van André Semplonius.