05050253 Voetbal GrensrechterTJALLEBERD -  VV Langweer mist voorlopig de aansluiting in de top van de vijfde klasse B. Zondag verloor het elftal uit het watersportdorp met 2-0 van Aengwirden.

Op het kunstgras in Tjalleberd wisten de roodhemden in de eerste helft wel kansen te creëren. De wedstrijd ging gelijk op, toch had Langweer moeite met de omstandigheden, de harde wind, en de gevaarlijke uitbraken van de tegenstander. In de 38ste minuut was het de thuisploeg die de score opende. De middenvelder van Aengwirden schoot de balvan grote afstand over keeper Jesse Bilstra.

Trainer Joop Braber probeerde met wissels in de tweede helft een opening te forceren. Langweer kreeg ook kansen, maar moest ook toezien hoe Aengwirden er enkele keren gevaarlijk uitkwam. De beslissing in het duel viel toen de scheidsrechter de bal op elf meter legde, na een handsbal in de defensie van Langweer. De spits van Aengwirden bleef oog in oog met Bilstra koelbloedig genoeg om de 2-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Volgende week speelt Langweer op eigen veld een cruciaal duel tegen Blauwhuis. De opponent staat vierde en heeft vier punten meer dan de roodhemden uit het watersportdorp. Langweer heeft daarentegen wel twee wedstrijden minder gespeeld.

(Archieffoto: Noordoost.nl)