2910 renado lemmer 8 0 1SINT NICOLAASGA – Renado heeft de derby tegen Lemmer met maar liefst 8 – 0 gewonnen. Het venijn zat deze middag duidelijk in de staart  van de acht doelpunten werden er zes in het laatste kwartier gescoord.

Hekkensluiter Lemmer waren naar Sint Nyk gekomen met nog geen enkel punt. Renado was duidelijk de betere ploeg maar verzuimde het veld overwicht in doelpunten om te zetten. Het werd dan ook een rommelig eerste helft waar Renado duidelijk moeite had met de wind die de Sint Nykster in de rug hadden. Na 14 minuten bedienende Theunis Sloothaak Arjen Postma vanaf de flank op maat en die scoorde beheerst de 1 – 0.  In de slot minuten een vrije trap na een overtreding randje zestien op Tjitte Werkman die door Rudi Postma   in één keer in het doel werd geschoten. Zo werd het een meer dan verdiende 2  - 0 ruststand.

Met de wind mee zette Lemmer druk op Renado en  kregen enkele goede kansen . De fans langs de lijn waren dan ook niet gerust.  Renado kwam echter sterk terug  en sloeg in het laatste kwartier toe met twee doelpunten van Jaimy Carabain, Rowin de Wolff en  van invaller Rick van Veen stond het scorebord op 7 – 0. In de allerlaatste seconde maakt Arjen Postma er nog 8 – 0 van

In de derde klasse deze zondag opvallend grote uitslagen, Zo won Jubbega met 0 – 7 in Wijster. Havelte versloeg thuis Udiros met 9 – 0. Koploper DIO Oosterwolde verloor voor het eerst deze competitie. Met 3 – 1 werd er verloren van  nummer twee Akkrum.

Komende zondag spelen de Sint Nykster uit tegen Dwingeloo dat met twee punten meer net boven Renado op de ranglijst staat.

(Foto's: De Zakenman)