2210 oosterwolde renado 7 1 1OOSTERWOLDE – Renado heeft in het duel tegen koploper DIO Oosterwolde een geweldige afstraffing gekregen. De Sint Nykster verloren het duel  kansloos met 7 -. 2  Oosterwolde was de betere ploeg  en uiterst efficiënt met de kansen.

In de eerste helft ging het voetballend nog wel redelijk met Renado. Het veldspel  was stukken beter dan de laatste duels.  Al na zes minuten kwam Renado  geheel onnodig op achterstand door simpel bal verlies in defensie. Nog in dezelfde minuut schoot Arjen Postma de 1 – 1 toen Oosterwolde nog in feeststemming was van hun openings goal.  Nog geen drie minuten later reageerden de Sint Nykster nauwelijks op een doorgebroken speler die de thuisclub weer op voorsprong bracht.  Renado bleef  de koploper goed partij geven net als Oosterwolde  en creeërden ook Renado  diverse kansen . De wedstrijd kantelde volledig toen in de 41ste minuut balverlies werd geleden op het middenveld en vandaar uit de 3 – 1 werd gescoord.

Oosterwolde deed er in de tweede helft een schepje bovenop en gaf Renado les in effectiviteit ,  Simpel werden de Sint Nyksters weggespeeld en de ruimte en kansen  die de thuisclub kregen werden verzilverd.  In de 62ste minuut werd Renado definitief uit de wedstrijd gespeeld door een prachtig doelpunt van een Oosterwolde aanvaller die de bal in één keer in het net schoot.   Na de 70ste minuut werd de score nog groter toen het in twee minuten  6 – 1 werd.  In de slotminuten scoorde invaller Theunis Sloothaak nog de 6 -2  voor de Renado. Een penalty in de laatste minuut zorgde voor de eindstand 7  - 2.

Komende zondag 28 oktober speelt Renado in een thuisduel  de derby tegen  hekkensluiter Lemmer.

(foto's: De Zakenman)