Menu

zoeken

171016 NK Zeilscholen variantLANGWEER - De Langwarder Wielen was het afgelopen weekend weer het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen voor zeilschoolinstructeurs. Voor de deelnemersveld, over de hele breedte een kleine vijftig zeilers, was het zoeken naar de wind, terwijl de omstandigheden tijdens het mooie nazomerweekend prachtig waren. 

Uit het hele land kwamen zeilscholen naar Langweer om onderling de strijd aan te gaan. De wedstrijden worden door de Koninklijke Watersport Vereniging van Langweer georganiseerd. Die heeft onder andere een officieel protestcomité samengesteld, dat toezicht houdt op naleving van het wedstrijdreglement. Bootverhuurbedrijf Ottenhome in Heeg heeft de valken beschikbaar gesteld.

Friesland was sterk vertegenwoordigd. In zowel de Goldfleet- als de Silverfleet-categorie trok een team van zeilschool Pean uit Nes aan het langste end. Zeilschool Neptunus uit Idskenhuizen werd zesde in de 'gouden klasse'. In het individuele klassement scoorde instructeur Jelle van Dijk van de vier deelnemers van Neptunus met een veertiende plaats de hoogste ogen.

(Foto's: De Zakenman)

171016 NK Zeilscholen variant overzicht

171016 NK Zeilscholen

171016 NK Zeilscholen variant binnenkomst



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!