17022251 VolleybalLEEUWARDEN - Het hooggeplaatste VC058 het Leeuwarden werd zaterdagmiddag aan de zegekar van SNVV Dames1 gebonden. Het is inmiddels de derde winstpartij op rij. Het werd 1-3 voor de Sint Nyksters.

De eerste set leek alles aan de kant van SNVV op de goede plek te vallen. Met gevarieerd aanvalsspel werd er overtuigend met 18-25 gewonnen. In de tweede set stokte het echter. De servicedruk van VC058 werd opgevoerd en daar bleek uit dat SNVV tegen een sterke opponent aan het volleyballen was. Als dan de kansen, die de Sint Nyksters wel kregen, niet worden benut, speel je een verloren set. De thuisploeg won met 25-17.

Na een wijfelend begin in de derde set werd de draad uit de eerste set weer op gepakt. Verdedigend werd er actiever en aanvallender gepasst en daardoor nam de beleving ook toe. Op het einde van de set werd het nog even spannend, maar toch werd een nieuwe voorsprong met 21-25 binnengehaald. De vierde set leek aanvankelijk een formaliteit te worden, omdat SNVV snel naar een comfortabele voorsprong uitliep. Het geroutineerde VC058 kwam echter terug. Uiteindelijk wisten de Sint Nyksters met minimaal verschil (23-25) de set en de wedstrijd binnen te halen.

,,Naast het resultaat ben ik zeer tevreden over het spel, behoudens een deel van de tweede set", analyseert coach Ron Durge, ,,Wie kan die meiden eens vertellen dat ze gewoon goed kunnen volleyballen en dat ze door een paar goede services en aanvallen van een tegenstander zich niet van de wijs moeten laten brengen? Waar ik ook zeer content mee ben is dat we in de breedte steeds beter worden."

Komende donderdag speelt S.N.V.V. voor de beker bij VC Joure en pas zaterdag 4 november komt het voor de competitie weer in actie in Sneek.

(Archieffoto: Noordoost.nl)