steenwijk renado 2 5 45STEENWIJK – Met een prima 2 – 5 overwinning op Steenwijker Boys heeft Renado het enige juiste antwoord gegeven op de twee matige voorgaande wedstrijden. Met name in het tweede deel van de tweede helft was Renado vaak ongrijpbaar voor de Steenwijkers.

De wedstrijd begon flitsend. Al in de tweede minuut scoorde Jens Talsma met een prima kopbal de 0–1 uit een corner. Nog geen vijf minuten was de stand al weer gelijk na een enorme dekkingsfout in de Renado defensie. De Sint Nyksters bleven zoekend. Zo had Reinder Leenstra weinig geluk toen zijn schot op de lat belande. Het schot van Helder Correria Oliveira, na een prima pass van Rudi Postma, ging maar net naast. Op slag van rust kwam Steenwijker Boys op voorsprong, door wederom een dekkingsfout voor het Renado-doel.

Het begin van de tweede helft was een afhankelijke kopie van het eerste bedrijf. Beide teams kregen kansen maar scoorden niet. Langzamerhand kreeg Renado meer vat op het spel. Rowin de Wolff zocht meer de ruimte en ging voorop in de strijd. Met op de andere vleugel  Jaimy Carabain voor Oliveira  kwamen de Sint Nyksters eindelijk los. Met een wonderschoon doelpunt van Rudi Postma, die op maat werd bediend door Arjen Postma, kreeg Renado aansluiting. De Sint Nyksters bleven doorgaan en roken bloed. Rowin de Wolff zette Renado op een verdiende voorsprong door met een prima lob de keeper te passeren. In de slotminuten gaf Theunis Sloothaak Steenwijk de genade klap door tweemaal attent te reageren en  zo Renado aan een prachtige 2–5 overwinning te helpen.

Volgende week wederom een uitwedstrijd voor de Sint Nyksters tegen koploper Dio Oosterwolde, dat zondag zelf met 4–3 van nummer twee Akkrum verloor.