0710 renado akkrum 1 4 1SINT NICOLAASGA. – Gebrek aan scherpte was zondagmiddag de grootste tegenstander van Renado.  Akkrum  won geheel terecht  met 1 – 4  de wedstrijd tegen de Sint Nyksters.

In het begin van de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide team eens aantal kansen kregen. Renado  lukt het maar niet om het vizier op schep te krijgen. Door zeker twee opgelegde kansen te missen bleef de stand gelijk. De doelpunten vielen voor de ploeg van Arjen Postma en Jan de Wolff aan de andere kant.  Een corner voor Renado werd afgeslagen en in één keer naar voren gespeeld  in de voeten van een Akkrum speler  en kwam Akkrum in de 33ste minuut op voorsprong. Ook de tweede goal kwam uit een corner, nu voor het Renado doel. De afketsende bal werd hard diagonaal ingeschoten. 0 -2

Al na drie minuten in de tweede helft maakte Tjitte Werkman met een kopbal de aansluittreffer.  Wat Renado miste had Akkrum wel en  in de 62ste minuut was het Akkrum die wederom scoorde en vergrote de voorsprong naar 1 - 3. Een prima schot van Arjen Postma werd ternauwernood gekeerd. Akkrum moest in de 76ste minuut met 10 man verder toen een Akkrumspeler met geel werd bestraft voor een schwalbe. De gele kaart was zijn 2e en dus rood.  Het lukte ook Renado niet om tegen de 10 van Akkrum een echte vuist te maken  Het was Akkrum die in de slot minuten  die nummer vier op het scorebord liet zetten en zo na het beker verlies en het kampioenschap van vorig jaar het  Renado syndroom van zich af kon schudden.

Komende zondag moet Renado uit tegen koploper DIO Gorredijk die de maximale punten wist te behalen uit de drie  gespeelde wedstrijden

(foto's: De Zakenman)