Menu

zoeken

300917 SLOEPENRACE LANGWEER 2LANGWEER - De jaarlijkse sloepenrace van de Koninklijke Watersportvereniging Langweer, die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap, kende afgelopen zaterdag een recordaantal deelnemers. Vanwege het verplaatsen van de Grachtenrace in Amsterdam is de Langweerder sloepenrace op de wedstrijdkalender een week naar voren gehaald. Maar liefst 81 sloepen stonden hierdoor aan de start. 

De organisatie kreeg het voor elkaar om de hoofdklasse dames- en herensloepen naar Langweer te halen. Tegenvaller waren de weersomstandigheden. Waar de najaarszon de voorgaande zeven jaren volop scheen, eindigden de teams dit jaar in de stromende regen. De geluidinstallatie bleek al dat vocht niet aan te kunnen, met als gevolg dat de aardlekschakelaar er uit sprong.

Zowel de dames als de heren van De Stamgasten uit Joure konden in de hoofdklasse na afloop als Nederlands Kampioen worden gehuldigd. Voor de Skarrenfammen, het damesroeiteam uit Sint Nicolaasga, was de doelstelling om de Lytse Bear van De Stamgasten uit Joure, die drie minuten later het startschot kregen, in de wedstrijd op het 'thuiswater' achter zich te houden. Dat lukte. De Skarrenfammen eindigden uiteindelijk op een verdienstelijke vijfde plaats en daar waren ze uitermate tevreden mee, omdat het podium voor de Sint Nykster dames steeds dichterbij komt. 

(Foto's: De Zakenman)

300917 SLOEPENRACE LANGWEER 1

300917 SLOEPENRACE LANGWEER 5



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!