98091051 VolleybalSCHARNEGOUTUM – De dames van SNVV hebben zaterdag hun eerste overwinning van het seizoen behaalt. De volleybalsters uit Sint Nyk toonden in de tweede wedstrijd veerkracht tegen de Swette Switters uit Scharnegoutum. Een 2-0 achterstand werd in een 2-3 winst omgebogen.

Coach Ron Durge mistte spelverdeelster Marise Agricola en mid Frida Bouma. Marije Lolkema uit dames twee sloot bij het team aan en Annemiek Nota nam de spelverdeling over. De eerste twee sets lieten eenzelfde beeld als vorige week tegen Bolsward zien. SNVV vocht namelijk meer tegen zichzelf dan de tegenstander. De dames maakten teveel onnodige fouten en als er zonder lef een bal over het net ging, wist de thuisploeg het goed af te maken.

In de derde set wisselde de coach Houkje de Lange en Janine van der Goot van plek. Met Judith Tesselaar op de diagonaal startte het team nog stroef, maar gaandeweg de set keerde het geloof in eigen kunnen terug. ,,Het ging niet allemaal even goed, maar er werd meer gevochten en de lef keerde terug in de ploeg”, blikt Ron Durge terug. De derde set werd zo binnen gesleept. Daarna begon het aan de kant van SNVV te lopen. ,,Je kon steeds meer zien waar dit team toe in staat is. Vertrouwen is het toverwoord.”

Waar de vermoeidheid bij de thuisploeg zichtbaar was, bleven de gasten voor elke bal gaan en wonnen uiteindelijk de set en de wedstrijd. Ron Durge sloeg na afloop een zucht van opluchting. ,,Voor de poorten van de hel. Maar goed, de veerkracht die de ploeg toonde was goed. En bij vlagen zie je gewoon dat we goed kunnen volleyballen. Het zelfvertrouwen en accepteren dat er wel eens wat mis kan gaan.”

Aankomende vrijdag speelt SNVV om 21.00 uur in de eigen Doniahal tegen DFS uit Burgum.

(Archieffoto: Noordoost.nl)