VVI GROOTEGAST 1 1 38IDSKENHUIZEN - Het venijn van het duel tussen VVI en Grootegast zat zaterdagmiddag  op het sportpark de Stripe duidelijk in het laatst.  In de laatste minuut werd er nog tweemaal gescoord. Met de eindstand van 1 – 1 was Grootegast het meest tevreden.

VVI zette de lijn van vorige week, wat een keurige overwinning opleverde tegen Leeuwarder Zwaluwen, voort. Goed voetbal gecombineerd met de nodige vechtlust gaf vertrouwen. VVI was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Het lukte echter niet om de kansen te benutten en het veldoverwicht in een voorsprong om te zetten.

In de tweede helft zette Grootegast meer druk en dit leidde aanvankelijk tot een veldoverwicht. Na een schot van Daniel Kleiterp op de paal was het VVI, die weer het spel naar zich toetrok. Grootegast had handen en voeten tekort en met een aantal vervelende overtredingen werd VVI bestreden, Tot de laatste minuut toen een schot van Wesley Kool van richting werd veranderd en onhoudbaar in het doel verdween.

De fans van VVI hadden de overwinning al in het boekje genoteerd, maar een overtreding op het randje van het zestien meter gebied in de allerlaatste seconden deed VVI de das om. De bal ging rechtstreeks in het doel doordat de viermans muur niet goed opgesteld stond en alle ruimte gaf.