VVI algemeenLEEUWARDEN - VVI heeft de bittere nasmaak van het teleurstellende bekertoernooi weggespoeld met een klinkende overwinning in de competitie. De eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Leeuwarder Zwaluwen, werd zaterdag met 1-3 gewonnen.

In de openingsfase van de wedstrijd gebeurde er van alles. VVI kwam al snel op voorsprong. Het schot van Ronald de Jong leek houdbaar, maar de keepr van Leeuwarder Zwaluwen dook over de bal heen en zag die over de doellijn rollen. Nog geen tien minuten later moesten de Idskenhuizers met tien man verder, nadat de scheidsrechter Gerrit Jan Breeuwsma de rode kaart toonde. Leeuwarder Zwaluwen ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. VVI hield knap stand, de thuisploeg wist namelijk geen echte kansen te creëren. De leidsman kwam voor de rust daarentegen ogen te kort en zal blij zijn geweest dat hij na 45 minuten even de kleedkamer in kon duiken.

Ook de tweede helft kreeg aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Toch was het VVI dat verrassend scoorde. Uit het niets kwam Tobias Draaisma vrij voor de keeper te staan. Hij faalde niet en schoot de 0-2 tegen de touwen. Drie minuten later maakte Leeuwarder Zwaluwen de aansluitingstreffer, nadat de scheidsrechter een penalty had toegekend. De oranjehemden hielden in het restant van de wedstrijd knap stand. In de slotminuten maakte Daniël Kleiterp zelfs nog de 1-3.

Aankomende zaterdag mag VVI op eigen veld aantreden tegen Grootegast, dat haar eerste wedstrijd op eigen veld met 1-4 van CVVO uit Lemmer verloor.

(Archieffoto: De Zakenman)