gorredijk renado 1 1 58GORREDIJK -  Renado heeft bij de seizoenstart een puntenverdeling weten te behalen in en tegen Gorredijk. Met de eindstand  van 1–1 konden beide ploegen, die debuteren in de zondag derde klasse, tevreden zijn.

Renado ging na het goede spel van het bekertoernooi vol goede moed naar Gorredijk. In de eerste 20 minuten was Renado aanvallend de betere ploeg . Giedo de Weerd had dit in doelpunten kunnen vertalen door een snel uitbraak, maar hij strandde op de keeper van Gorredijk. De thuisploeg trok vervolgens het spel steeds meer naar zich toe en Renado mocht van geluk spreken dat in de 23ste minuut de lat redding bracht. Gorredijk kwam in de 38ste minuut alsnog op voorsprong toen de Sint Nykster-goalie Brùn Bergsma de bal niet klemvast kon krijgen. De terug springende bal werd vakkundig in het net gewerkt. Het afwachtende spel bracht Renado verder in de verdrukking, maar de verdediging hield stand.

Renado kwam in de tweede helft sterk uit de startblokken. Al na vier minuten werd een enorme knal van Arjen Postma met een katachtige reactie ternauwernood door de keeper gekeerd. Gorredijk bleef gevaarlijk en een schot in de tiende minuut ging maar net over. Een schuiver van Giedo de Weerd ging aan de andere kant, maar net naast. Zo bleef het spel op en af gaan en vocht Renado voor de gelijkmaker. En die viel verdiend in de slotminuten toen Hans Semplonius de bal van dichtbij in het doel schoot. Er had zelfs meer in gezeten, want Giedo de Weerd werd in de allerlaatste minuut nog de diepte ingestuurd. Toch lukte het hem niet om Renado aan een overwinning te helpen. Op basis van het spel konden beide ploegen leven met de puntendeling na deze seizoensstart.

(Foto's: De Zakenman)