Menu

zoeken

170919 Flyover Knooppunt JoureSCHARSTERBRUG - De route van de Jouster Merkeloop gaat dit jaar over de snelweg. De deelnemers aan de hardloopwedstrijd op zondag 1 oktober gaan eenmalig over de nieuwe flyovers bij Scharsterbrug.

Atletiekvereniging Heerenveen organiseert de loop tijdens de Jouster Merke voor de 35ste keer. De jubileumeditie heeft dus een bijzonder tintje. De recreatie-afstanden zijn zes, tien en zestien kilometer en gaan allemaal over het nieuwe snelwegtracé. 

De start is bij OSG Sevenwolden in Joure. De jeugdlopen gaan dit jaar niet door. Volgens de organisatie is het niet mogelijk om een route met een stuk snelweg uit te stippelen die korter is dan zes kilometer. 

In het kader van de afronding van de werkzaamheden rondom Knooppunt Joure worden er de komende tijd meerdere evenementen georganiseerd. Op zaterdag 30 september worden fietsers en lopers de ruimte gegeven om over de nieuwe snelweg te fietsen. Op 14 oktober wordt er afscheid genomen van de rotonde bij Joure, die daarna buiten gebruik wordt gesteld.

170919 Route Jouster Merke Loop

(Afbeelding: Joustermerkeloop.nl)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!