170917 RENADO HARLINGEN 2IDSKENHUIZEN/SINT NICOLAASGA/LANGWEER – Het is alleen Renado gelukt om een ronde verder in het bekertoernooi te komen. De Sint Nyksters wonnen met 4-1 overtuigend van Harlingen en werden koploper in hun groep.

Het wil met VVI nog niet echt lukken. Ook tegen LSC uit Sneek werd zaterdagmiddag met ruime cijfers verloren. In het begin leek het erop dat VVI kansen hadden. Er werd hard gewerkt en met de van Old Veste overgekomen Wesley Kool op het middenveld waren de Idskenhuisters zelf beter. Halverwege zakte het allemaal in en kwam VVI op achterstand. De Snekers waren de beter voetballende ploeg en liepen uit naar 0-3. Jan Faber scoorde nog tegen met een prima doelpunt, maar nog met een doelpunt van LSC werd de 1–4 eindstand bereikt. In drie bekerduels waarin VVI twintig doelpunten moest incasseren is duidelijk dat er voor de start van de competitie, aankomend weekend, nog wel het één en het ander moet gebeuren.

Het ging Renado beter af in de beker, zij wonnen ook hun derde treffen overtuigend. Tegen FC Harlingen werd het 4–1, waardoor de Sint Nykster voetbalvereniging als koploper in de poule een ronde verder komen. De lijnen in de ploeg worden steeds meer zichtbaar en ook nu legden de witroden goed combinatievoetbal op de mat. Helder Correia Olivers opende de score na een spijtende pass van Arjen Postma. Harlingen kwam voor rust nog op gelijke hoogte door een vrije trap, die in één keer achter keeper Brun Bergsma belandde. Vervolgens was het weer de beurt aan Renado. Tjitte Werkman profiteerde optimaal door een koppend te scoren, nadat de bal via de Harlingen-keeper terug in het veld werd geslagen. In de tweede helft besliste Rudi Postma met twee goals in drie minuten de eindstand.

Langweer had het moeilijk tegen derdeklasser Bolsward. Het elftal uit het watersportdorp deed overigens prima z'n best, maar het klasse-verschil was te groot. Debutant Musamba Fatty scoorde voor de Langweerders. Eindstand 1-5. Het bekeravontuur is daarmee voorbij. Over twee weken start ook voor Langweer de competitie. Dan komt Wispolla op bezoek.