Menu

zoeken

170917 Runtsje Tsjukemar Dames 001SINT NICOLAASGA - Zesmaal ging er zaterdag een peloton wielrenners door Sint Nicolaasga. In de ochtend passeerden 110 amateurs voor hun drie rondes om de Tsjûkemar. 's Middags was het de beurt aan de elite- en amateurdames.

Regen domineerde beide wedstrijden. Van wind was amper sprake en speelde dus geen bepalende rol in de eendaagse. Rûntsje Tsjûkemar heeft het, vanwege de open stukken waar de wind vrij spel heeft, het echter wel in zich om een selectieve wedstsrijd te zijn. 

Het startschot voor de honderdtwintig kilometer werd zowel bij de heren als de dames bij de feesttent in Echtenerbrug gegeven. Vervolgens koersten de wielrenners richting Delfstrahuizen, Vierhuis, Ouwsterhaule, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Follega en Oosterzee-Gietersebrug. 

Bij de amateurmannen werd de beslissende slag in de tweede ronde geslagen. Daar ontsnapten zeventien man, die uit de greep van het peloton bleven. Uiteindelijk won Adriaan Bokma, van de Leeuwarder wielervereniging De Friesche Leeuw. Hij was met Sierd Steigenga uit Exmorra uit het groepje ontsnapt en hielden nipt voldoende voorsprong over.

Het wielertalent Phaedra Krol uit Heerde won bij de dames. De 18-jarige renster van Restore Ladies Cycling Team reed in een groepje van zes dames vooruit en kon na ruim drie uren de handen omhoog steken. Sint Nykster Rixt Hoogland, die momenteel in Enschede woont, eindigde in het peloton op een dertigste stek. 

170917 Runtsje Tsjukemar Dames variant

170917 Runtsje tsjukemar variant 2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!