0209 vvi fl boys 1IDSKENHUIZEN/BLAUWHUIS/LANGWEER - Met de start van de bekercompetitie is het voetbalseizoen 2017 -2018 officieel begonnen. Voor de drie teams Renado, VVI en Langweer is het begin totaal verschillend verlopen. Er zal dan ook nog één en ander moeten worden bijgeschaafd voor de reguliere competitie.

VVI moest zaterdagmiddag op eigen veld aantreden tegen eerste klasser Flevo Boys. De ploeg uit Idskenhuizen ging kansloos te onder en verloor met maar liefst 2-10. Op alle fronten werd de ploeg van Andre Semplonius afgetroefd en met de rust stond VVI al op een 1-5 achterstand. Een doelpunt in de eerste helft van Johannes Lindeboom en in de tweede helft van Jan Faber waren de ene lichtpuntjes in deze wedstrijd.

Renado moest in Blauwhuis aantreden tegen de vijfdeklasser.  Renado was duidelijk een maatje te groot voor de thuisclub al kwam Blauwhuis tot tweemaal toe op gelijke hoogte door slordig verdedigen van de Sint Nyksters. Na de 2-2 deed Renado er een schepje bovenop en in het laatste kwartier vond het elftal nog drie keer het doel en keerden ze toch nog met een 2-5 overwinning huiswaarts. In het team was een aantal nieuwe gezichten te vinden, waarbij Rowin de Wolff en Hendrik Zijlstra een goede indruk achterlieten.

Langweer moest in het Merke-weekend aantreden tegen vierde klasser Black Boys. Langweer gaf goed tegenstand tegen de Snekers maar moest na negentig minuten haar meerdere erkennen in de tegenstander. Eindstand 3-4

(Foto's : De Zakenman)