Menu

170815 Kaatsers in de kransenSINT NICOLAASGA - Kaatsers Tiede Boorsma en Jan Buitenga van KV De Oorsprong uit Sint Nicolaasga mochten zich dit weekend op eigen grond in de kransen hijsen. Tijdens de wedstrijd van de KNKB in de vijftigplus klasse werden de Sint Nyksters door het lot aan elkaar gekoppeld. Thijs Houtsma uit De Westhoek was de derde maat en dit bleek een gouden partuur.

Alle deelnemers uit de A-lijst van de bond werden door middels van loting in parturen verdeeld. In de A-poule wist het ‘Sint Nykster’ trio alle wedstrijden te winnen. In de finale troffen ze Piet Machiela uit Sint Jacobiparochie, Johan Hiemstra uit Sint Annaparochie en Johannes Siegersma uit Berlikum, die eveneens alle wedstrijden in hun foule wisten te winnen. Toch wisten Boorsma, Buitenga en Houtsma met een duidelijke cijfers de overwinning op hun naam te schrijven.

In de B-klasse zaten geen Sint Nykster deelnemers. De wedstrijden stonden onder leiding van clubscheidsrechters Harrie de Boer, Rudi Sikkes en Bauke Rinzema.

(Foto: KV De Oorsprong)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!