Menu

170811 Skutsje Langweer Jaap ZwagaLANGWEER – Het Langweerder skûtsje is ook vrijdag op De Fluessen bij Elahuizen als laatste gefinisht. In het lichte weer en met een schiftende wind zeilden Jaap Zwaga en zijn mannen aanvankelijk een puike wedstrijd, met enkele goede strategische keuzes. In het slot liep de Twee Gebroeders echter niet zo snel als de concurrentie.

De start was niet geweldig voor Langweer, maar Jaap Zwaga koos voor een andere koers dan de rest van de vloot. Dat pakte goed uit. De Twee Gebroeders zeilde wel in de achterhoede maar hield goed aansluiting op de rest.

Langweer wist van een dertiende stek op te klimmen naar tien en ging zelf de strijd aan met klassementsleider Akkrum. Eindelijk ging het lopen. Tactisch maakte Jaap Zwaga goede keuzes, soms met wat risico, maar de Twee Gebroeders ging de strijd aan in de middenmoot van de vloot.

Jammer genoeg kon die positie niet vastgehouden worden en eindigde de wedstrijd toch nog in een deceptie voor Langweer. De aankomende wedstrijden passen wellicht beter bij het zware skûtsje, waar morgen als eerste op het IJsselmeer bij Stavoren op het menu staat.

De dagwinst ging naar de Sneker Pan. In de top van het klassement is het erg spannend en zijn de verschillen door de wedstrijd bij Elahuizen nog kleiner geworden.

(Foto: De Zakenman)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!