Menu

zoeken

150724 Langweer Skutsje zeilTERHERNE – Langweer is woensdag als laatste geëindigd bij het skûtsjesilen op de Snitsermar bij Terherne. De zwaan kwam bijna een kwartier na winnaar Sneek over de finish tijdens de wedstrijd, die in Langweer gekscherend 'een leuk voorprogramma' voor het zeilen op Langwarder Wielen wordt genoemd.

Rond de vijfde boeiring zakte de zwaan volledig weg. Drie boeien eerder lag Langweer nog knap op een negende plek. De hele vloot ging over Langweer heen. Ook de verandering van de fok mocht niet baten voor Jaap Zwaga en zijn mannen. De wind was onvoorspelbaar en daar wist de Twee Gebroeders niet goed mee om te gaan. Met een twaalfde, elfde en dertiende plek staat Langweer laatste en zal de ploeg niet met veel vertrouwen naar het thuiswater varen. Aan de andere kant kan Jaap Zwaga wel vrijuit zeilen.

De wedstrijd startte vanwege de zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek pas om kwart voor vier. Uniek was bovendien dat het Prinses Margrietkanaal volledig was afgesloten voor het vrachtverkeer over het vaarwater.

(Archieffoto: De Zakenman)

Uitslag Terherne
(Bron: SKS)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!