Menu

zoeken

150722 Skutsje LangweerEARNEWALD – Het Langweerder skûtsje had het dinsdagmiddag op het smalle water rondom Earnewâld moeilijk. De mooie startpositie kon niet vastgehouden worden. De Twee Gebroeders zakte steeds verder weg in de vloot en finishte uiteindelijk op een elfde plaats.

Over het zeilen ging het de laatste dagen niet. Het uitsluiten van Joure en het ongeldig verklaren van de wedstrijd op De Veenhoop domineerden de gesprekken. Ook tegen de wedstrijd van dinsdag werd door Leeuwarden en Drachten protest aangetekend. Dit werd afgewezen en de uitslag bleef hierdoor ongewijzigd.

Langweer startte dinsdag op een tweede plaats en dat was voor Jaap Zwaga en zijn mannen gunstig. Met name bij de eerste ton waar de complete vloot in het nauwe water overstag moest, kon de zwaan zich redelijk losmaken van de rest. Alleen Akkrum, die de eerste startplek had verworven, kon nog vrijer zeilen. Toch moest Langweer op de terugweg uitwijken voor de voordewindse skûtsjes. Súdwesthoek, Woudsend, Lemmer, Earnewâld en Grou grepen hun kans. Zelfs Heerenveen ging er in het kruisrak nog over de Twee Gebroeders heen.

Vanwege de weersomstandigheden werd de wedstrijd iets ingekort. Daarom kon Pieter Meeter met het skûtsje van Akkrum om kwart over drie al met de handen in de lucht voor de winst in Earnewâld. Langweer verloor ook in het tweede kruisrak plekken. Achter Huizum, de Halve Maen en Sneek draaide Jaap Zwaga de lange sloot in richting haar startplek. Woudsend zat ondertussen Langweer in de nek te hijgen. Die aanval konden ze echter afslaan, zodat de zwaan als negende werd finishte.

Wedstrijduitslag

 SchipperPlaats Pt.Extra Pt.
1 Pieter Ezn. Meeter Akkrum 0.9 0
2 Albert Jzn. Visser Lemmer 2 0
3 Auke de Groot Stavoren 3 0
4 Douwe Azn. Visser Grou 4 0
5 Gerhard Pietersma Earnewâld 5 0
6 Sytze Brouwer Heerenveen 6 0
7 Johannes Hzn. Meeter Huizum 7 0
8 Klaas Westerdijk Drachten 8 0
9 Douwe Jzn. Visser Sneek 9 0
10 Teake Klaas van der Meulen Woudsend 10 0
11 Jaap Lzn. Zwaga Langweer 11 0
12 Willem Uzn. Zwaga Leeuwarden 12 0
13 Jeroen Pietersma Drachten 13 0

Bron: SKS.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!