Menu

zoeken

150724 Langweer Skutsje zeil kleinGROU - Het Langweerder skûtsje met schipper Jaap Zwaga is tijdens de openingswedstrijd op de Pikmar bij Grou enigszins teleurstellend in de achterhoede terechtgekomen. De achtste plaats bij de start kon de zwaan in de loop van de wedstrijd niet vasthouden. 

Joure was bedoeld en onbedoeld de hoofdrolspeler tijdens de eerste wedstrijd. Het is ook het skûtsje waar na afloop het meest over werd nagepraat. De Oeral Thus moest de koppositie in het slot nog aan Grou afgeven, terwijl de J op een overwinning leek af te stevenen. Douwe Visser van It Doarp Grou was echter met een uitstekende opmars bezig en won uiteindelijk. Joure krijgt vanwege het schenden van het originaliteitsregelement van de SKS 21 strafpunten. Langweer schrijft hierdoor na de eerste wedstrijd dus twaalf punten bij.

Voor de wedstrijd op De Veenhoop aankomende maandag heeft Langweer een dertiende positie geloot.

Vastleggen in volledig scherm 5 8 2017 221741



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!