Menu

zoeken

RINGRIJDEN LANGWEER 2017 38LANGWEER - De publieke belangstelling voor het ringrijden in Langweer was vrijdagavond bijzonder groot. De terrassen waren tot de laatste stoel bezet en ook langs de kant in het gezellige hart van het watersportdorp stonden van begin tot eind vol.

Het publiek kreeg een prachtige ringrijderij te zien waaronder vele authentieke combinaties. Het werd een spannende strijd waar na vier ronden Sjerp de Jong uit Witmarsum met 39 punten de winnaar werd. Voor de anderen ereprijzen was een barrage nodig omdat er drie combinatie met 37 punten eindigden. Een speciale jury stond langs de kant om de combinaties te beoordelen. Bij het schoonste geheel werd de combinatie Reijenga uit Joure als mooiste beoordeeld en bij de niet-Friezen werd de combinatie Landheer met hun boerenwagen de winnaar. De zusjes De Vries uit Dijken kregen de aanmoedigingsprijs.

Het ringrijden is onderdeel van een aantal jaarlijkse wedstrijden, waarbij de finale dit jaar in Dokkum wordt verreden. De organisatie in Langweer heeft dit jaar bewezen dat een ringrijderij voor aanspanningen een waardevolle toevoeging is voor het zomerprogramma en was na afloop ook dik tevreden over het verloop en de publieke belangstelling.

(Foto's: De Zakenman)

 

ozio_gallery_nano

 

 

 

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!