Menu

zoeken

23022017 storm de wielenLANGWEER - Schipper Jaap Zwaga van het Langweerder skûtsje is uitermate tevreden over het uitbaggeren van de Langwarder Wielen. Hij noemt het meer in De Zakenman van dit weekend 'prachtich moai sylwetter'. Dankzij de baggerwerkzaamheden bestaat de kans dat de skûtsjes aankomende donderdag met gunstige wind nog dichterbij het dorp en dus het publiek komen. ,,Miskien tricky foar de silers, mar der is gjin moaier dekôr foar te stellen."

Zelf hoop Zwaga aankomende donderdag geschiedenis te schrijven op het 'thuiswater'. De afgelopen periode is er flink getraind op de Wielen. Voor een overwinning van het Langweerder skûtsje op het eigen meer moet diep in de geschiedenisboeken worden gegraven. In de jaren tachtig won zijn vader op de Twee Gebroeders de donderdagwedstrijd. ,,Dat mei dus wol werris in kear. Dat soe dochs geweldich wêze?”.

Lees ook: Zwaga: ,,Nea sa hurd syld as no"



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!