Menu

1 marathon 2017 89SINT NICOLAASGA –  Ruim zestig deelnemers stonden op de startlijst van de jaarlijkse marathon van de rijvereniging de Oorsprong. Op het twintig kilometer lange parcours waren een achttal hindernissen uitgezet waarbij het vooral om stuurmanskunst ging.

 

Op de lijst stond een grote verscheidenheid aan aanspanningen. Zo waren er dit jaar opvallend veel pony’s in zowel enkel als dubbelspan. Het publiek had ook in het bijzonder bewondering voor de tandemrijders waarbij de paarden of pony’s achterelkaar voor de wagen lopen. Ook de diverse vierspannen kregen de handen op elkaar. Plaatselijke favoriet Jurjen Reijenga met zijn viertal kreeg een open doekje. Ook de rubriek onder zadel is al enkele jaren een prachtige toevoeging aan het programma.

Oude tijden herleefden bij Hotel De Oorsprong waar vroeger ook de paarden waren gehuisvest en nu de rustpauze was. Op deze locatie was toonde het publiek op het terras volop bewondering voor al het paardenspektakel door de kegelbaan die voor het hotel was aangelegd. Jammer was het dat een pony in de kegelhindernis uitgleed en met een gebroken been moest worden afgevoerd.   

(Foto's: De Zakenman)

ozio_gallery_nanoBeste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!