Menu

080717 footgolf 2SINT NICOLAASGA –  In totaal 64 deelnemers deden zaterdag mee aan het jaarlijkse footgolftoernooi op de golfbaan in Sint Nyk. De bijzondere sport- en spelvorm wint steeds meer in populariteit, bij zowel de heren als de dames.

Het spel wordt over negen holes gespeeld. Deelnemers moeten de voetbal in een speciale aangelegde 'put' zien te krijgen. De spelregels zijn simpel, diegene die de bal in zo weinig mogelijke schoten in de put weet schoppen, wint. Ogenschijnlijk lijkt het eenvoudig, maar het spel vraagt de nodige concentratie. Zo miste Albert Anne Brouwer een gemakkelijke bal vanaf nog geen meter, omdat hij even werd afgeleid door de omstanders.

Ook de dames speelden het spel fanatiek mee. In de damespoule was het Anna Roffel, die de dagwinnaar werd. Pech had Marrit Gerritsma die tegen de fotograaf aanschoot en de bal in het zand zag belanden. Zo werd ze vrijwel kansloos voor een prijs. Bij de heren trok Johannes Kuperus aan het langste eind, met Ronald de Jong als goede tweede. Sjoerd Zonderland had er net een paar schoten meer voor nodig en eindigde toch nog verdienstelijk op een derde plaats. 

Organisator Reggy Meurs sprak na afloop van een geweldig sportieve dag, die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.  

(Foto's: De Zakenman)

080717 footgolf 4

080717 footgolf 1

080717 footgolf 3

080717 footgolf 5

 Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!