Menu

04062656 Veld geslotenZEIST - De Koninklijke Nederlands Voetbal Bond (KNVB) heeft woensdagochtend de competitie-indeling voor het seizoen 2017/2018 bekendgemaakt. VVI treft in de zaterdag tweede klasse I veel dezelfde tegenstanders als het afgelopen seizoen. Dat geldt ook voor VV Langweer dat in de zondag vijfde klasse B is ingedeeld. Zelfs Renado, dat dankzij het binnenhalen van het kampioenschap promoveerde naar de derde klasse, treft geen onbekenden. 

De Sint Nykster voetbalvereniging mag uitkomen in de zondag derde klasse D. Ook Akkrum, waar Renado vorig seizoen de titelstrijd mee uitvocht, is in deze klasse ingedeeld. Mede-promovendus Mildam vinden we ook terug op de lijst. Ook de andere clubs, die de Sint Nyksters dit seizoen treffen, zijn niet geheel onbekend. De spelers hoeven in ieder geval niet ver te rijden, omdat alle ploegen uit het zuidelijke deel van Friesland komen. Ook het Drentse Dwingeloo, Havelte en Wijster en Oldemarkt en Steenwijkerboys in Overijssel liggen op goed berijdbare afstanden. 

170704 Competitieindeling derde klasse d
Bron: KNVB

VVI komt opnieuw uit in de tweede klasse I, net als een aantal andere verenigingen waar de Idskenhuisters de degens in 2016/2017 mee kruiste. Dat betekent dat er ook weer streekderby's tegen SC Joure en CVVO uit Lemmer op het programma staan. BCV uit Bergum en Leeuwarder Zwaluwen zijn als degradanten toegevoegd. De Griffioen uit Oosterwolde, Wykels Hallum, Marum en ONT uit Opeinde promoveerden naar de tweede klasse.

170704 Competitieindeling tweede klasse I
Bron: KNVB

VV Langweer komt ook dit seizoen weer uit in de vijfde klasse. De competitie-indeling is vrijwel gelijk aan vorig seizoen, met de kanttekening dat de beste twee ploegen zijn gepromoveerd. Daar zijn degradanten FFS uit Vegelinsoord en VWC uit Munnekeburen voor terug gekomen. Nieuw is ook SC Joure. De 'buurman' heeft besloten om na een jaar van afwezigheid toch weer een zondagselftal in te schrijven. Gevolg is wel dat Joure dan weer onderaan moet beginnen. 

170704 Competitieindeling vijfde klasse b
Bron: KNVB

(Archieffoto boven: Noordoost.nl)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!