Menu

170704 Harmen KuperusSINT NICOLAASGA - Harmen Kuperus laat Sint Nicolaasga achter om in België bij profclub OH Leuven als keeperstrainer aan de slag te gaan. De club komt op dit moment op het op één na hoogste niveau uit. 

De voormalig doelman uit Sint Nyk begon zijn carièrre bij Renado. Bij eredivisieclubs SC Heerenveen, FC Volendam en Willem II maakte Kuperus geen speelminuten op het hoogste niveau. In de eerste divisie kwam hij tot zo'n 53 wedstrijden. De Sint Nykster ging zich specialiseren in het trainen, coachen en begeleiden van spelers. Als keepertrainer van SC Heerenveen werkte hij samen met doelmannen als Kristoffer Nordfeldt en Erwin Mulder. In 2016 nam hij afscheid van de pompeblêden. 

Via ex-doelman Marc Volders kwam Kuperus bij OH Leuven terecht, vertelt hij op de site van de club. ,,Volders begeleidt Davino Verhulst van Sporting Lokeren. Met die jongen trainde ik samen bij Willem II. In die periode had Davino het mentaal zwaar en ontstond er een hechte band tussen ons. Ik mag zeggen dat hij een van mijn weinige echte vrienden is in het voetbalmilieu. Ik kende OH Leuven best wel hoor, want drie jaar geleden zag ik de ploeg aan het werk. Toen oefenden de Leuvenaars tegen SC Heerenveen, waar ik onder Marco Van Basten keepertrainer was."

De Sint Nykster probeert in België zijn eigen manier van werken toe te passen. ,,Zo train ik bijvoorbeeld heel vaak alleen met mijn doelmannen. Uiteindelijk staan die jongens in doel om ballen te pakken. Dat is een aparte job en dus moet je ook specifiek en apart trainen. Het zal best wel belangrijk zijn dat een doelman een perfecte lange pas kan versturen, maar ik focus in de eerste plaats op de kerntaken."

(Foto: VTON)Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!